Un cop resada la pregària del matí, i havent-nos deixat enfortir per la Paraula de Jesús, hem començat la primera sessió de treball amb la visita virtual del nostre estimat germà fra Crispí (Joan Ribot) que, des de la infermeria de Bogotà s’ha volgut fer present en la nostra assemblea amb unes paraules fraternals.

A continuació s’ha presentat la redacció definitiva del Projecte de Província, culminació d’un camí iniciat ja fa uns anys, fruit de la participació de tots els frares de la Província. El Projecte ha quedat aprovat per l’assemblea capitular.

Després de diverses intervencions dels germans i del breu descans de mig matí, ha tingut lloc l’encontre dels frares amb representants del Consell de Laics, la Residència Assís i amb fra Jordi Seubas, responsable de la pastoral del Col·legi de Les Borges Blanques. Tot i que la Ministra Provincial s’ha excusat per motius de feina, hem trobat a faltar una representació oficial de l’Orde Franciscà Seglar, els laics més propers a nosaltres i que comparteixen el nostre carisma i formen part de la nostra família. És la primera vegada en quaranta anys que això passa.

Fra Hugo ha conclòs la sessió del matí amb unes paraules d’agraïment als laics per la seva col·laboració i ha ofert la proposta d’acollir el projecte missioner de voluntariat laic caputxí endegat des de la Cúria General de Roma.

L’eucaristia d’aquest dia ha estat presidida per Mons. Romà Casanova, bisbe de la diòcesi de Vic, on té lloc el nostre Capítol, i delegat de la Conferència Episcopal Tarraconense per a la vida religiosa.

La sessió de la tarda ha començat amb la pregària de Nona. Tot seguit fra Lluís Àngel Arrom, de la fraternitat de Palma de Mallorca, ha iniciat el recés de preparació a les eleccions amb una reflexió sobre la centralitat de l’amor a Déu i als germans en la nostra vida a la llum de l’exemple dels nostres màrtirs Modest de Mieres i Àngel de Ferreries així com també del nostre fra Pere Vila, formats tots ells en l’escola espiritual de sant Francesc.

Acabades les Vespres i el sopar, ens hem tornat a aplegat en una Vetlla de Pregària tot demanant a l’Esperit Sant que ens il·lumini en les eleccions que tindran lloc demà a la tarda.