Hem començat el dia amb la pregària de Laudes en la festa de sant Benet, patró d’Europa, tot demanant que el Senyor ens il·lumini en aquesta segona jornada del Capítol.

A continuació i després d’esmorzar, ha tingut lloc el treball en grups a partir de l’informe que ahir va presentar el Ministre Provincial i la consegüent posada en comú, amb els pertinents aclariments i aportacions per part dels germans.

La segona part d’aquesta primera sessió del dia l’hem dedicada al sondeig de les eleccions que, ajudant Déu, tindran lloc el dijous vinent.

L’eucaristia ha estat presidida pel Ministre Provincial fra Gil Parés. En les pregàries hem presentat al Senyor els germans de l’Orde Franciscà Seglar, que comparteixen amb nosaltres el mateix carisma, així com també les nostres comunitats cristianes.

Durant el dinar hem celebrat el 50è aniversari del President del Capítol, fra Hugo Mejía, amb ratafia de l’ermità, pastissos, cava i amb el regal d’un llibre sobre Antoni Gaudí.

A la sessió de la tarda, l’administrador, el Sr. Esteve Fornaguera, ha presentat l’informe sobre l’economia de la Província i de cada convent. En la segona part de la sessió de la tarda, s’ha tractat el tema de la col·laboració fraterna amb els frares de la Província Caputxina de Tàmil Nadu Sud (a l’Índia). Davant la impossibilitat de l’assistència del Ministre Provincial tàmil, deguda a dificultats burocràtiques, el qual havia de venir acompanyat de tres dels seus frares tal com estava previst, fra Gil i fra Eduard han informat sobre el procés seguit des del 2015 fins ara. S’espera que aquest grup de germans s’insereixin durant aquest curs a la nostra Província de Catalunya.

Amb el rés de les Vespres, el sopar i la projecció d’una pel·lícula ben entretinguda, ha conclòs la jornada d’avui, amb el desig de recomençar demà una nova jornada de treball, reflexió i oració.