Província de Framenors Caputxins de Catalunya

XXXIX Capítol Provincial Ordinari

Ens hem congregat en l’Amor del Crist.

 

Avui dia 10 de juliol del 2017 ha començat el 39è Capítol Provincial dels Caputxins de Catalunya i Balears a la casa d’espiritualitat La Salle de Sant Martí Sesgueioles, presidit pel Conseller General de l’Orde, fra Hugo Mejía, en delegació del Ministre General.

Amb l’Eucaristia presidida per fra Hugo hem iniciat aquesta trobada que, en el pensament de sant Francesc, té un caire eminentment de diàleg i de pregària, a més de les eleccions del nou Ministre Provincial i dels seus consellers. La celebració eucarística ha estat contextuada en la festa litúrgica de santa Verònica Giuliani, clarissa caputxina, un dels màxims exponents de la mística femenina contemplativa de tots els temps.

A continuació i ja a l’aula capitular, el Ministre Provincial fra Gil Parés, ha llegit l’autorització del Ministre General i el nomenament del President del Capítol, així com la convocatòria que ell mateix adreçà a tots els frares de la Província el 16 de gener del 2017. Un cop feta l’elecció d’escrutadors, secretari i moderadors del Capítol i aprovat el Reglament, ha finalitzat la sessió matinal.

El plat fort de la jornada ha estat la presentació de l’informe del Ministre Provincial que ha girat entorn de la nostra vida fraterna, el Consell Provincial i les trobades de guardians, les comissions i els serveis provincials, les Fundacions, la Conferència Ibèrica de Caputxins, la família franciscana de Catalunya i Balears, la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) i Reunió d’Abats i Provincials de Catalunya (RAP). Fra Gil ha posat en relleu les resolucions del darrer Capítol Provincial i, en concret, el Projecte de la Província, la col·laboració fraterna prevista amb germans de la Província caputxina de Tamil Nadu Sud (Índia), el Capítol local com a lloc privilegiat de trobada fraterna i el treball en comú a fi que la pastoral esdevingui una extensió de la nostra vida comunitària. S’ha parlat també llargament sobre les beatificacions dels màrtirs caputxins de la Província durant la Guerra Civil. La sessió ha finalitzat amb una estona dedicada a precs i preguntes.

En la pregària de Vespres, fra Josep Maria Segarra ens ha adreçat una reflexió sobre els trets més franciscans de santa Verònica Giuliani. I amb el sopar i el temps d’esbarjo hem finalitzat aquesta primera jornada.