El capvespre del dimecres 23 de desembre el santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda –que des del desembre de 1884 està sota la cura pastoral del caputxins– acollí l’acte de presentació del llibre Acompañar en la enfermedad.

Aquest nou llibre de Núria Ferret fou presentat per la Dra. Montserrat Esquerda, directora de l’Institut Borja de Bioètica, qui volgué remarcar que l’autora, experta pedagoga, ha sabut estructurar modèlicament un llibre-pont, que apunta ja les orientacions i pistes de cara a la pastoral hospitalària de futur. També assenyalà que era una publicació molt valuosa, i molt necessària, i que haurien de tenir-la a mà tots els agents de pastoral, ja que ofereix nombroses orientacions per tal d’acompanyar adequadament els processos de malaltia, de vegades tan complexos i dolorosos.

Seguidament el caputxí fra Valentí Serra, director espiritual de l’autora –historiador i arxiver  que ha ressenyat nombrosos llibres a revistes internacionals– volgué remarcar la importància d’aquest valuós i pràctic “llibre de sobretaula”, no només pels materials aportats per als que es dediquen a l’atenció pastoral en els hospitals, sinó també per la recta orientació del llibre que, més enllà de l’acompanyament emocional, té en compte una prioritat essencial: la necessitat d’articular convenientment el servei religiós i espiritual que tot creient té dret a rebre.

Després d’uns mots de salutació del custodi del santuari, fra Felipe J. Ramírez, l’autora regracià la presència de tots els que l’acompanyaren a l’acte, que comptà amb la presència de la Dra. Carmen Benito, directora del Secretariat de Pastoral Sanitària de l’Arquebisbat de Barcelona i del Dr. Aleix Bonfill en representació de l’equip de pastoral sanitària de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron entre molts altres assistents que omplien l’aforament del santuari.

L’autora d’aquest llibre, Núria Ferret, pertany a l’Orde de les Verges. És pedagoga i experta en l’acompanyament a processos de malaltia per la Universitat Ramon Llull. Treballa com agent de pastoral a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona. Després d’haver publicat alguns llibres d’espiritualitat editats al Centre de Pastoral Litúrgia, ara ens ha sorprès amb l’aportació de tan valuosos materials, suggeriments, idees i recursos que són editats de manera articulada en aquest llibre que també pot ajudar les persones que passen per situacions de dolor o malaltia en les seves vides.