Les ponències que presentem són fruit de les Jornades d’Estudis Franciscans celebrades el 15 i 16 de juny de 2018 a la Facultat de Teologia de Barcelona i al Monestir de Pedralbes.

En primer lloc, una conferència sobre Francesc Eiximenis, un dels teòlegs franciscans del segle XIV més llegits a l’Edat Mitjana a la Corona d’Aragó. El tema és un dels seus llibres de divulgació cristiana més populars: “El llibre dels àngels”, a càrrec de Sadurní Martí, professor de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona.

En segon lloc, un estudi de les diverses versions que de “Les Floretes” de sant Francesc va traduir al català Josep Carner, a càrrec de Marcel Ortín, professor del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra.

En tercer lloc, i en ocasió del vuitè centenari del naixement de sant Bonaventura, una ponència introductòria al seu pensament i espiritualitat, a càrrec de fra Abel García Cezón, ofm Conv.

I, finalment, un testimoni corprenedor de presència cristiana en el món musulmà, a càrrec del p. Mario León, prefecte apostòlic d’El Aaiun, antic Sàhara Espanyol.