Amb una conferència sobre el  ressò a Catalunya de la promoció al cardenalat del caputxí Josep de Calassanç de Llavaneres, a càrrec de Fra Valentí Serra de Manresa (amb projeccions de fotografies històriques a càrrec de Joan Devesa Freginals), seguida per un recital a l’orgue que oferí Fra Òscar Garcia, el dimecres 19 de juny la població de Sant Andreu de Llavaneres commemorà el 125 aniversari d’aquest important fet eclesial, fruit del Consistori papal del 19 de juny de 1899, en el qual Lleó XIII determinà de promoure al cardenalat  al jove caputxí de Llavaneres.

Al llarg de la conferència l’arxiver dels caputxins assenyalà que en aquell mateix Consistori fou nomenat el Dr. Josep Morgades bisbe de Barcelona (en substitució de l’arenyenc Jaume Català i Albosa, que feia poc havia mort) i, alhora, es preconitzà el Dr. Josep Torras i Bages com a bisbe de Vic com a conseqüència del trasllat del Dr. Morgades a la seu de Barcelona.

L’acte central d’aquesta commemoració llavanerenca fou la solemne concelebració a la missa parroquial de  les 19 h., que comptà amb la presència dels rectors de les parròquies veïnes de Llavaneres i del guardià i una representació de la comunitat dels caputxins d’Arenys. Durant la missa s’interpretà la “Secunda Pontificalis” de Lorenzo Perosi, eminent músic que, el 12 de setembre de 1913, en les exèquies del cardenal Vives celebrades a l’església de Sant Agustí de Roma volgué dirigir personalment els cants de la Capella Pontifícia.

La commemoració d’aquest dimecres culminà amb un solemne Te Deum interpretat pel “Cor Sacra” dirigit per Magdalena Campasol,  que fou cantat davant de la tomba del cardenal,  previ a l’absolta que recità el rector de la parròquia Mn. David Navarro.