Crònica del 5é dia de la JMJ, 4 d’Agost:

“Ets tu Oh Déu qui ho fa”. Si, veiem com cada dia que passa es com si fos una odissea. No saps com comença ni com acaba. Nomes amb una certesa, Ell ens porta i ens guia, no som nosaltres, és la seva voluntat. S’ha de viure una JMJ per entendre que això és aixi.

És allò de ser “peregrins i forasters” com diu Sant Francesc. Vam explorar alguns llocs de Lisoba, ens paravem en esglesies i pregavem, feia calor, la son acumulada, però sorprenentment hi ha havia ganes de seguir, de caminar, de descobrir.

Despres de la nostra ruta per Lisboa, el plat fort d’ahir va ser la trobada de lloança al camp del Benfica FC. Milers de persones unides per cantar i pregar. Els joves estaven emocionats! Va ser un moment de deixar les coses que portavem interiorment en la nostra motxila en mans de Déu. I per damunt de tot, l’agraiment.

Se’ns exhorta d’aquesta manera:

“Tal vez te lo has preguntado muchas veces.. ¿por dónde podrías comenzar para cambiar el mundo? María, en el Magnificat, señala el mejor camino: el agradecimiento.

Sólo las personas con corazones agradecidos pueden cambiar el mundo. Sólo las personas con corazones agradecidos parten sin demora. Ahora que la JMJ Lisboa 2023 está llegando a su fin, reconoce lo que fue luz para ti y te acercó a Dios. Recuerda tu fragilidad y cómo el Señor habita en ella.

Deja que todo esto te alcance. Y comienza así hoy tu oración.”

Doncs això, aqui estem encara! Agraits. Avui es el final amb la vigilia amb el Papa! Informarem 🙏