El dia 9 de gener, com cada any, es va celebrar als locals de Pompeia-Grups la Trobada Fraterna. Ens varem aplegar unes 180 persones de totes les fraternitats i serveis de la Província per reflexionar i compartir durant tota la jornada. El tema central: JESÚS.

Després de la pregària inicial a l’entorn del text de la Samaritana, ens adreçaren la paraula diversos testimonis, fent ressonar la seva experiència personal de relació amb el Senyor-Jesús: Com entro en contacte amb Ell, on el trobo, qui és per a mi… Ens parlaren la Daniela Turull de la Fraternitat Franciscana Seglar, L’Anna González dels Grups de Diàleg i Pregària, La Mariàngels Segalés de les Vedrunes i en Vicens Ollés, novici caputxí.

A continuació hi hagueren tallers d’Acció Social, preparats pels grups que treballen per les persones necessitades al redós dels nostres convents: el SSIM, l’Acció Solidària contra l’Atur, el CEDRE, l’acollida d’immigrants d’Arenys i els grups d’Ajut Fratern de Sarrià, Pompeia, l’Ajuda. L’objectiu era donar a conèixer les tasques que es fan, coordinar esforços i obrir portes de col·laboració. Hi hagué un taller d’Assistència a Immigrants i Serveis Bàsics, un de suport a l’Atur i un altre d’Acollida i Voluntariat de Presons. Al vestíbul els grups ens havien preparat una exposició amb cartells explicatius de les seves activitats.

L’eucaristia, a la cripta, presidida per fra Jacint Duran, ministre provincial, (sentir homilia) va ser ambientada amb cants per la Daniela i la Montse Matheu, amb la col·laboració del grup de flautes Collserola. L’altar era cobert amb unes estovalles en forma de xarxa, que simbolitzaven els diversos grups i serveis interrelacionats.

A la tarda, després del dinar festiu, el professor de la Facultat de Teologia, Josep Oriol Tuñí, ens oferí la conferència: “L’Evangeli és Jesús”, mostrant el rostre de Jesús que ens ofereixen els evangelistes, insistint que, més enllà de la preocupació biogràfica, els evangelis, especialment el de sant Joan, són una confessió de fe de les primeres comunitats en forma narrativa, que ens volen comunicar per sobre de tot qui és Jesús, el Jesús vivent i present en les comunitats. També ens va dir que l’evangeli està escrit de tal manera que el lector pugui fer la mateixa experiència que els apòstols van fer amb Jesús Ressuscitat.
La trobada es va cloure amb un concert a càrrec de la coral Stella de Sarrià, amb peces nadalenques i populars catalanes.

Com els darrers anys, tothom va sortir content i animat i amb una mica més de piles per seguir caminant en el dia a dia.