El dia 17 de juny vàrem celebrar les Jornades d’Estudis Franciscans a la Facultat de Teologia de Barcelona, després de dos anys en què, degut a la pandèmia, no s’havien pogut realitzar.

Començàrem amb una pregària de sant Francesc, que es troba al final de la carta a tot l’Orde. A continuació, el degà Mn. Joan Torra, va fer una salutació on, entre altres coses va ressaltar que Francesc i Clara haurien de figurar dins dels Pares de l’Església per la novetat que van introduir en l’espiritualitat de la seva època.

La primera ponència, a càrrec del professor Armando Pego, versà sobre la figura de Francisco de Osuna, místic del segle XVI, i la seva vigència avui dia. La segona versà sobre l’espiritualitat de santa Clara i fou pronunciada per sor Rita de Paixao, clarissa del monestir de Vilobí d’Onyar. A la tarda, Martí Santiago, terciari de la fraternitat d’Arenys de Mar, va fer un recorregut històric sobre la tradició conciliar de l’Església des dels orígens, i com la Fraternitat Seglar ha viscut aquesta tradició al llarg de 800 anys. La jornada va cloure amb una ponència de fra Luis Esteban Larra, germà conventual, que versà sobre la presència constant de l’escatologia en els Escrits de sant Francesc.

Una jornada joiosa pel fet del retrobament i per l’enriquiment de continguts que ens portàvem a casa. Les ponències seran publicades com cada any a la col·lecció Qüestions Teològiques, de la Facultat de Teologia de Catalunya – Ateneu Universitari Sant Pacià. Si algú volgués sentir alguna de les ponències, podeu demanar la gravació a: conselldelaics@caputxins.cat