Avui dimecres hem acomplert les “rutines” diàries: llevar-se, pregar, esmorzar… però teníem un al·licient especial aquest matí: el recés predicat pel Ministre Provincial de Tamil Nadu Sud, fra Lawrence Soosainathan.
Una pregunta a fer-se des del fons del cor, individualment i comunitària: SENYOR, QUÈ VOLEU QUE FACI? ha estat el centre de la predicació. Una pregunta que marca, com ens deia el nostre germà en el recés, la vida de Sant Francesc des que a Spoleto decideix seguir l’Amo i no el servent. Una pregunta reflexionada a través de tres “D”: desig, discerniment, dificultats/demandes i dedicació. Cada “D” una porta estreta per on accedir a una vida de compromís amb Déu, amb l’Església, amb l’Orde. I cada reflexió amb una tasca a fer, unes preguntes per a reflexionar individualment en el silenci i pregària lliures al matí, com també per grups que abans del dinar hem posat en comú. Moltes gràcies, fra Lawrence!!!
L’Eucaristia, avui presidida per fra Stephen Baskar i concelebrada per fra Eduard, ha estat no sols una acció de gràcies pel que hem rebut i compartit en el recés del matí, sinó també agraïts per tota la feina que durant aquests darrers sis anys fra Baskar ha fet entre nosaltres i, els darrers anys en especial, al convent de Palma de Mallorca. Ell torna al seu país amb moltes experiències i records, nosaltres també el recordarem amb afecte. Gràcies, fra Baskar!!
Per la tarda hem volgut reflexionar sobre el futur del nostre Orde repassant el que fem, els compromisos que tenim però també demanant-nos de quina manera podem seguir amb aquests compromisos reconeixent a la vegada que no som tants com érem. Ho hem fet amb esperança i desitjosos de posar-ho en comú demà al matí.
Acabem recordant que des d’aquesta tarda ens acompanyen fra Carlos Coca (Ministre Provincial d’Espanya) i fra Antonio Martins (Ministre Provincial de Portugal) als qui hem donat una fraterna benvinguda i esperem que demà comparteixin també amb nosaltres l’actualitat de les seves respectives províncies.