Avui ha estat un dia complet. Després del descans nocturn, llevar-se envoltat de la natura és un plaer.

A les 8h del matí començàvem a despertar no sols el nostre cos, sinó també el nostre esperit per mitjà de la pregària comunitària de Laudes. Tot seguit un bon esmorzar per afrontar amb energia i bon humor un dia de reunions intenses.

La primera reunió ha consistit en repassar els informes que cada guardià havia redactat de la seva respectiva fraternitat. Un no deixa de sorprendre’s de la quantitat de coses que fem en les nostres fraternitats: atenció als pobres, catequesi, joves, col·laboracions en comunitats, escoles, parròquies, hospitals, acollida d’immigrants… és un moment per agrair molt tot el que es fa i també les persones que ens ajuden com a voluntàries en tantes activitats, sense elles no podríem fer tot això.

Un altre informe a valorar és el d’economia. Ens ajuda com a Orde a cercar contínuament la transparència i el bon ús dels diners i dels béns que administrem i que la gent ens dona.

L’Eucaristia, després de les reunions, es converteix en una mena d’oasi. Avui hem comptat amb la presència de la germana Susana Garcia, general de les Germanes Carmelites de Sant Josep que ens acullen aquests dies. Ella ha estat recentment elegida presidenta de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), qui ens ha dirigit unes encoratjadores paraules de seguiment de Jesús amb alegria i coratge. I el pare Joan Codina, salesià, vicepresident de la URC, qui ens ha presidit la missa i també ens ha exhortat a no deixar de preguntar-nos qui és Jesús per a nosaltres.

Per la tarda hem tingut un torn de diàleg al voltant dels informes que havíem escoltat pel matí i hem acabat les reunions amb l’acostumat sondeig que ajuda a prendre una idea de les votacions que es faran dijous.

El dia l’hem acabat amb una estona de pregària fent Completes abans del descans nocturn. Una bona manera d’acabar el dia.

Acabem la nostra crònica amb un acròstic fet amb la paraula CAPUTXINS, de la germana Susana citat al final del seu discurs. Ens exhortava a ser:

Compassius i comprensius amb tothom.
Acollidors de nous projectes que empenyen a viure amb alegria.
Pacients i prudents, Déu sap els seus plans.
Units en la pregària i en l’acció.
Transparents en les vostres accions.
Xino-xano fent camí, vivint amb alegria i esperança (que ella ha citat al final)
Il·lusionats amb la vostra vocació i amb la vostra vida.
Novells sempre en l’amor.
Senzills en l’obrar i en les relacions.