En un ambient d’esclat pasqual i primaveral, el passat dissabte 26 d’abril vam aplegar-nos una vintena de persones de les diverses fraternitats, per gaudir d’un Recés de Laics al convent d’Arenys de Mar. El lloc de trobada va ser l’ermita de l’horta, situada d’alt del turonet del convent, i des d’on es contemplen unes vistes magnífiques de la mar.

La jornada va començar amb un cant i la lectura de l’evangeli de l’aparició de Jesús Ressuscitat a Maria Magdalena. Posteriorment, fra Josep Manuel Vallejo va fer una introducció a la pregària. Déu parla, però normalment de manera suau i, per escoltar-lo, cal amarar-se de silenci. En el silenci, donem ocasió a que brolli l’Esperit Sant que hi viu en el nostre interior. Som en la mesura que deixem sortir aquest foc intern, aquesta vida, aquest amor i tendresa que portem dins. Podem predisposar-nos a la pregària però, en l’últim terme, depèn de Déu; per això, la pregària, a més d’escolta, és també espera pacient. La pregària és el bàlsam que amoroseix les nostres ferides, que escalfa el nostre cor. En la pregària experimentem la tendresa, la suavitat, la dolcesa de Déu.

Deixant que ressonessin aquestes paraules en el nostre ésser, vam fer una hora de silenci tot passejant pel jardí i contemplant.

Després d’una trobada per grups, fixant-nos en les preguntes que Jesús Ressuscitat fa als seus amics i deixebles, que també s’adrecen avui a nosaltres, vam compartir l’Eucaristia. Es va cloure la trobada amb un bon àpat fratern i amb una sobretaula distesa i alegre.

Aquests recessos són un regal immens que ens donen l’oportunitat d’experimentar personalment la presència i la suavitat de Jesucrist.